Registratie bedrijfstaxateurs

De taxateurs van Domicilie zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en geregistreerd bij VastgoedCert, waaronder in het register “special valuation”. Hierdoor zijn wij ook bevoegd en gespecialiseerd in het waarderen (taxeren) van grootschalig corporate vastgoed, grootschalig/institutioneel beleggingsvastgoed en ontwikkelingsvastgoed op basis van (inter-)nationale (taxatie-)richtlijnen zoals IFRS, IVS, Red Book (RICS), ROZ/IPD en/of Aedex. Wij taxeren met het Taxatie Management Systeem (TMS) van het Taxatie Management Instituut (TMI).

NVM
Alle taxateurs van Domicilie zijn aangesloten bij de NVM. De statuten en de erecode van de NVM vormen een garantie voor de basiskwaliteit van ieder NVM-lid. 

VastgoedCert
VastgoedCert: hét kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs o.z. Sinds er geen wettelijke beëdiging meer is, mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. Daarom is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht, een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid.

De aangesloten makelaars en taxateurs worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling (KEMA) op basis van de vereisten die VastgoedCert heeft opgesteld.

TMI
Het Taxatie Management Instituut draagt zorg voor de kwaliteit en het beheer van het uniforme Taxatie Management Systeem. Een taxatiesysteem dat is ontwikkeld door en voor taxatieprofessionals in de commerciële vastgoedsector. Hoofddoel van het systeem is dat taxateurs kunnen gaan werken vanuit dezelfde uitgangspunten. Deze zijn vastgelegd in de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed©. Een initiatief dat taxaties van commercieel vastgoed inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar maakt. Een cruciale stap naar transparantie in de commerciële vastgoedbranche.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van de Domicilie taxateurs? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer.